A megfelelő receptet keresi egy finom friss ízvilágú süteményhez? Ez a finom mini torta friss almával és nagyszerű bio gyömbérlevünkkel rövid idő alatt elkészíthető, és garantáltan szemet gyönyörködtető lesz az ünnepek alatt.
| Adag | Előkészítés | Elkészítés |
| 2 főre | 5 perc | 25 perc |
Hozzávalók
A tortához
- 350 g alma
- 250 g búzaliszt
- 4 tojás
- 150 g vaj
- 100 g nyers nádcukor
- 50 g őrölt mogyoró.
- 3 cm gyömbér, alternatívaként bio gyömbérlé
- 1 1/2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál fahéj
A mázhoz
- 100 g porcukor
- 1-2 evőkanál bio gyömbérlé a Ben's Gingerből
Elkészítés
-
A tésztához először tisztítsuk meg az almákat, magház nélkül reszeljük le finomra, majd keverjük össze a citromlével.
-
A mogyorót enyhén pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ezután hámozzuk meg a gyömbért, és reszeljük le finomra.
-
Melegítsük fel a vajat, majd keverjük krémesre cukorral, a gyömbérrel (alternatívaként kb. 25 ml Ben’s Ginger bio gyömbérlével), vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval.
-
A két tojást felváltva keverjük hozzá 50 g liszttel. A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral és a pirított mogyoróval, majd adjuk a tésztához. Végül óvatosan forgassuk bele a reszelt almát.
-
A kész tésztát egyenletesen osszuk el a sütőformákban, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 160 °C-on (légkeveréses sütőben) süssük kb. 20–25 percig. Ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
-
A mázhoz keverjük össze a porcukrot a bio gyömbérlével, amíg sűrű, folyós mázat nem kapunk. Ha túl híg, adjunk hozzá még porcukrot; ha túl sűrű, hígítsuk egy kevés gyömbérlével.
-
Miután a sütemények kihűltek, kenjük rá a mázat. Végül díszíthetjük ízlés szerint, például friss vagy szárított bogyós gyümölcsökkel.
